Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vitalan i u dubokoj starosti

VIDEO: Sa sto godina igra tenis i diže utege

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedan dan nakon navršene stote godine, Roger Gentilhomme radi svoju gotovo svakodnevnu ljetnu rutinu - odlazak na dvosatno igranje tenisa s prijateljima u parovima.

Gentilhomme svojim umijećem u tenisu zapanjuje svakog tko zaigra igru s njim, no on nije samo ogledni primjer kako graciozno i dostojanstveno živjeti u dubokoj starosti, već je isto tako i odlikovani sportaš. U kolovozu ove godine, igrat će na teniskom turniru u ovogodišnjim Nacionalnim igrama za starije osobe, koje se održavaju u San Franciscu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NIJE MOGAO IZAĆI PRVA ŽRTVA HLADNOĆE U SLAVONIJI Starac upao u odvodni kanal i smrznuo se Slika nije dostupna PRITVOR ZA UBOJICU ZLOČIN U NAZOROVOJ Ubio starca jer mu nije zaposlio sina?

Nastupajući na brojnim državnim, regionalnim i nacionalnim natjecanjima i turnirima , u igrama poput tenisa i kuglanja, Gentilhomme je prikupio gotovo 50 zlatnih odličja, a 2007. godine ovaj je vitalni starac proglašen 'muškim sportašem godine' na igrama za starije osobe održanim na Floridi.

Čitav život se bavio sportom

Iako je imao zdravstvenih poteškoća tijekom svojeg života, među kojima su najznačajniji borba protiv raka 1987. godine i dvije operacije bruha, njegov dnevni režim posramio bi i one tridesetak godina mlađe. Nakon već ranije spomenutog tenisa, on kratko odspava nakon ručka te nakon tog odlazi u fitness centar, gdje vježba aerobik i podiže utege.

No, ni to nije sve, jer hiperaktivni Gentilhomme se bavi i plesom, kuglanjem, sviranjem klavira i igranjem karata, povrtlarstvom, vožnjom bicikla te čitanjem. Svoju kilažu održava na urednih 52 kilograma, što je oko 25 kilograma manje od njegove težine iz mlađih dana. Gentilhomme je bio i u braku punih 69 godina, a njegova žena preminula je još 2005. godine. Zajedno su podigli troje djece, koja su sva redom danas u šezdesetim godinama života, a Gentilhomme ima i 13-ero unučadi te čak 19-ero praunučadi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene