Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Baš kao u filmu

VIDEO S preko 300 običnih balona otisnuo se na put preko Atlantika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki avanturist Johnathan Trappe, započeo je jučer putovanje, koje kao da je pisano za film. Putem stotina običnih balona punjenih helijem, otisnuo se na put preko Atlantskog oceana.

Umjesto korištenja konvencionalnog balona na vruć zrak, avanturist Johnathan Trappe poletio je s preko 300 šarenih običnih balona punjenih helijem. Njegov cilj - iz Amerike preko Atlantika doletjeti u Europu.

Pročitajte i ovo Međunarodni festival balona Croatian Hot Air Balloon Rally 2018. (Foto: Dnevnik.hr) Croatian Hot Air Balloon Rally Šareni baloni iz cijelog svijeta letjeli nebom iznad Zagorja: "Iza svakog brega čeka nešto novo" Jaka oluja otkopala drveni brod star nekoliko stotina godina (Foto: York Maine Police Department/Facebook) Zakopan u pijesku Atrakcija na plaži: Jaka oluja otkopala drveni brod star nekoliko stotina godina

>> VIDEO: Ostvarili snove i kuću podigli u nebesa

'Atlantski ocean prijeđen je dosad nebrojeno puta, ali po mnogočemu, nikad na ovakav način', rekao je Trappe, inače stanovnik Sjeverne Karoline.

U pripremi balona za let Trappeu je pomoglo oko 150 volontera, a počeli su s punjenjem u srijedu navečer. Trappe se otisnuo put Atlantika s nogometnog igrališta u gradu Maineu, u četvrtak ujutro po lokalnom vremenu, prenosi Business Insider.

Trappeu ovo nije prvi put da leti balonima punjenim helijem, jer je to već radio leteći na uredskoj stolici te kopiji kuće, baš kao u Disneyevom filmu 'Up'.

Američki avanturist na ovaj se put pripremao pune dvije godine i nada se kako će biti prvi čovjek koji će preletjeti Atlantik na taj način. Ako sve pođe po planu, Trappe bi trebao sletjeti u Newfoundlad za tri do šest dana leta, no zračne struje bi njegov let mogle i poremetiti te ga dovesti ili u Norvešku, ili u sjevernu Afriku.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene