Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građani ih hrane ribicama

VIDEO Rode u čudu: U Slavoniji ih dočekao snijeg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Virovitici je naš čitatelj zamijetio i snimio skupinu od 11 roda, među kojima se možda nalazi i rodan Klepetan, kojega njegova dugogodišnja životna partnerica Malena i dalje očekuje u Brodskom Varošu.

Hrvatska već nekoliko godina s velikom pažnjom prati ljubavnu priču Klepetana i Malene, dviju roda u slavonskom mjestu Brodski Varoš. Ove godine zbog neuobičajeno mnogo snijega Klepetanov povratak iz južnih krajeva još se očekuje, no sudeći prema snimkama našeg čitatelja Blaženka Blaževića iz Virovitice, pitanje je dana kada će Klepetan doći svojoj dragoj. Dapače, sasvim je moguće da je rodan 'zaglavio' u snježnom nevremenu na području Virovitice.

Pročitajte i ovo Gnijezdo na dimnjaku Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci Pismo i pero Priča iz Slavonije: Kad se vrate s dalekoga puta, shvatit će da su deložirane Slika nije dostupna Dobio i odgovor Zaštitnik Malene i Klepetana pisao predsjedniku Libanona: "Spriječite ubijanje ptica selica"

>> FOTO Klepetan kasni, a Malena odbija jesti!

Blaženko je u blizini svoje kuće uočio i snimio nekoliko roda, koje su zbog snježnog pokrivača bile pomalo zbunjene. S ostalim ih je članovima obitelji nahranio ribom, koju su ptice svojim dugim kljunovima spremno i spretno prihvatile.

'Dosad smo na njih 11 potrošili četiri kilograma papalina', kaže nam Blaženko i dodaje da ne smijemo dopustiti da rode uginu od gladi. 'Zasad se drže dobro i gledaju u nebo hoće li doći sunce', rekao je Blaženko.

U priloženom videu možete vidjeti jato roda koje je snimio.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene