Obavijesti Video Pretražite Navigacija
4 milijuna dolara

VIDEO: Prodan sto kilograma težak zlatnik

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prodan je jedan od pet zlatnika teških sto kilograma.

Sto kilograma težak zlatnik samo je jedan od pet takvih proizvedenih 2007. u Kanadi. Divovska kovanica prodana je na aukciji za više od četiri milijuna američkih dolara, a kupila ju je madridska kompanija ORO koja se bavi prodajom zlata.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Norveška u iščekivanju Otvoren je misteriozni paket star 100 godina! Slika nije dostupna Katie Piper VIDEO:Što se dogodilo s modelom čije je lice izgrizla kiselina?

Zlato je 99,9999 posto čisto, najčišće na tržištu, prema pisanju Reutersa. 'Ovo je veoma poseban zlatnik. Prvo zato što je najteži zlatnik ikada proizveden na svijetu. U sebi sadrži 100 kilograma čistog zlata', rekao je stručnjak za zlatnike Michael Beckers.

Aukciju je naredio administrator austrijske investicijske grupe AvW Invest koja je propala zbog insolventnosti u svibnju. 'Nikada nismo imali takve cijene zlata kao danas, a moglo bi biti da će za nekoliko godina vrijediti mnogo više, jer je ovaj zlatnik 2008. kupljen za dva milijuna eura', kaže Beckers.

The Royal Canadian Mint proizveo je zlatnik 2007. kako bi ušao u Guinnessovu knjigu rekorda za najveći zlatnik na svijetu.

Ogormni zlatnik možete pogledcati u priloženom videu.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene