Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema mali mozak

Pozlilo joj pa otišla liječniku - Liječnici zaprepašteni dijagnozom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tijekom povijesti medicina bilježi samo devet ovakvih slučajeva u kojima su ljudi, unatoč ovako velikom nedostatku, uspješno živjeli.

Bilo joj je zlo i neprestano joj se vrtjelo, više nije mogla izdržati te je otišla kod liječnika. Nakon niza pretraga 24-godišnjoj Kineskinji, koja izgleda zdravo i normalno razvijena za svoju dob, dijagnosticirano je nepostojanje malog mozga, piše Sploid.

Pročitajte i ovo Ilustracija Snaga stigme Roditelji željeli sakriti djetetovu dijagnozu, pa krivotvorili dokumente! I neki stručnjaci štete djeci: ''On to ima, ali ne mora pisati..." Plakat ispred doma zdravlja Nelojalna konkurencija Plakatima vrbuju liječnike, razljutili ostatak Hrvatske: ''Ljuti me i žalosti. Ne znam koji bih sad izraz upotrijebio''

Tijekom povijesti medicina bilježi samo devet ovakvih slučajeva u kojima su ljudi, unatoč ovako velikom nedostatku, uspješno živjeli.

VIDEO Svirala violinu tijekom operacije mozga

U razgovoru s liječnicima Kineskinja je kazala da je imala motoričkih problema i problema s govorom dok je bila dijete. Rekla im je da je počela govoriti tek sa šest godina i da je prohodala sa sedam. Kakva je njezina prognoza, liječnici nisu sigurni. Neki kažu da ljudi koji nemaju mali mozak umiru mladi te se čude da je djevojka doživjela ovu dob.

Ipak, očito je da je ljudski mozak čudo i da ima nevjerojatnu mogućnost prilagođavanja. Mali mozak je smješten u stražnjoj lubanjskoj jami, a zadužen je za održavanje ravnoteže te za orijentaciju u prostoru. On nam omogućuje pravilno i svrhovito izvođenje kretnji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene