Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Video znanstvenika

VIDEO Pogledajte što se dogodi kada ugazite u lavu...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovo nikako nemojte pokušavati, Napravio sam to samo da vidite kako reagira rastopljena stijena', poručio je Alex Rivest ispod svog videa snimljenog na Havajima.

Mladi znanstvenik Alex Rivest snimio je kratki video kojim svim zaljubljenicima u prirodu dočarava što se dogodi kada nogom stanete na užarenu lavu. 'Mislim da mnogi zamišljaju lavu kao tekućinu koja se ponaša poput vode. Ipak, nikada ne biste mogli upasti u lavu kao u bazen s vodom jer su rastopljene stijene vrlo guste. Zato biste u kontaktu s lavom samo malo potonuli i potpuno izgorjeli', pojašnjava Alex.

Pročitajte i ovo Provjereno: Lava Petrušić - 2 Borba s SMA-om Majka malene Lave objavila predivan video: "Najvažnija stvar se danas dogodila!" Lava Petrušić - 1 Traumatično iskustvo Šok u SAD-u: Malena Lava dobila neočekivanu nuspojavu - "Jako smo se prepali, osijedili i zabrinuli"

VIDEO Prirodni fenomen koji se 'šulja' i uništava sve pred sobom

Alex Rivest je 2011. doktorirao neuroznanost na uglednom MIT-u, a njegova istraživanja na mozgu oko temeljnog formiranja pamćenja objavljena su znanstvenom časopisu Sience. Suosnivač je neprofitne organizacije Blue Kitabu koja potiče gradnju održivih škola u Gani i Keniji. Svoje fotografije prodaje da bi novac prikupio za Blue Kitabu.

Njegova zanimljiva videa možete pogledati na You Tube kanalu, a fotografije na službenoj stranici Alex Rivest.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene