Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Skinula' ga s udice ribaru

VIDEO Pogledajte neman koja je morskog psa progutala u jednom zalogaju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ribaru s Floride ulov, odnosno morskog psa na udici progutao je pacifički Golijat, vrsta srodna Atlantskoj kirnji i to u jednom jedinom zalogaju.

Taman kad je ribar s Floride pomislio da ima odličan ulov na udici, iz dubine se pojavila golema neman u obliku Pacifičkog Golijata te doslovce progutala morskog grabežljivca odjednom i nestala.

Pročitajte i ovo Spašen ribar na istoku Rusije Čudesno spašavanje Pronađen nakon šest mjeseci, preživio je u zabiti na -39 stupnjeva hraneći se korom drveta: "Da niste stigli, umro bih za tri dana" Ilustracija tik do obale VIDEO Dva morska psa u plićaku, dijete panično vikalo: "Mama, izađi iz mora!"

Da se radi o ogromnoj ribi govore i podaci da može narasti i do tri metra te težiti čak i preko 400 kilograma, prenosi Mashable. Tu ribetu "krase" velika usta i oštri zubi, no zube rijetko koriste, kao što se može steći dojam i na video snimci priloženoj niže teksta. Plijen radije gutaju.

FOTO Ribar uhvatio pravu neman u Jadranu - Morskog psa dugog gotovo 3 metra!

Danas je ta riba na rubu istrebljenja jer se njezina populacija u proteklih deset godina drastično smanjila, za čak 80 posto, a kako te ribe sporo rastu i treba im dugo da uđu u doba seksualne zrelosti, njihov oporavak bi mogao biti vrlo spor, stoji na stranicama Floridskog proridoslovnog muzeja.

najveći primjerci te ribe predstavljaju i opasnost za ronioce, no niti jedan napad te ribe na ronioca nije završio smrću ronioca, ali ih se treba paziti, upozoravaju iz navedenog muzeja.

Pogledajte zašto se i mlađi morski psi trebaju paziti ove ribe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene