Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gigant iz Šri Lanke

VIDEO Pogledajte čudovišnu tarantulu u akciji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon vijesti o pronalasku gigantske tarantule u Šri Lanki, pojavio se i pripadajući video golemog araknida u akciji.

Video ogromnog novog pauka snimio je istraživač Ranil Nanayakkara, a objavljen je na YouTubeu. Pauk se na njemu penje preko kora drveća i prelazi travnatu površinu, prenosi Wired. Na videu se ne vidi ništa osim pauka pa je dosta teško procjeniti koliko je taj araknid uistinu velik u odnosu na čovjeka.

Pročitajte i ovo Ilustracija bizarna pojava Slavili godišnjicu braka, a onda im je krstarenje obilježio posjet liječniku: "Supruga je prvo mislila da je to zato što sam nosio nove sandale" Ilustracija Opasnost s morskog dna VIDEO Uhvatio najotrovniju ribu Jadrana: Javlja se jaka bol, moguć je i gubitak svijesti...

>> FOTO Otkrivena nova čudovišna vrsta tarantule!

Podsjetimo, znanstvenici iz Organizacije za bioraznolikost, obrazovanje i istraživanje (BER) na Šri Lanki otkrili su prošlog tjedna u toj otočnoj državi, dosad nepoznatu vrstu otrovnog pauka tarantule. Pauk je dug nevjerojatnih 20 centimetara, što je dovoljno da prekrije cijelo lice prosječnog odraslog čovjeka.

Živi je primjerak pauka pronađen usred džungle, u jednom zabačenom selu na sjeveru Šri Lanke, a osim glomaznosti, karakteriziraju ga žuta i ljubičasta boja te iznimno brz trk i, naravno, otrov. Dali su mu latinsko ime Poecilotheria rajaei, u čast policajca Michaela Rajakumara Purajaha, koji je istraživačima bio vodič u potrazi za čudovišnom tarantulom.

Novootkrivena je vrsta povezana s tarantulama koje obitavaju u Latinskoj Americi. Među njima su i golijati, ogromni pauci koji se hrane pticama. Za ove na Šri Lanki znanstvenici kažu da vjerojatno klopaju guštere ili miševe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene