Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobijedio sve prognoze

VIDEO Liječnici su mami rekli da ga izgladni na smrt, ali nije ih poslušala

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Claudio Vieira de Oliveira pati od vrlo bizarne deformacije tijela, no pravi je borac te je nasuprot svim prognozama i izgledima, preživio svoju tjelesnu manu i radi kao motivator.

Njegove noge su teško deformirane, on gotovo ne može koristiti ruke i šake, a možda i najgore od svega, vrat mu je deformiran na takav način, da mu glava visi naopako i na leđima. Za Claudija Vieiru de Oliveiru (37) to ipak nije razlog za predaju.

Pročitajte i ovo Akcija brazilske policije Borba protiv trgovine oružjem Velika akcija brazilske policije: Razotkrili ilegalno oružje iz europskih zemalja vrijedno 225 milijuna eura, među njima i Hrvatska Jahta MIschief - 2 Operacija Albina Nevjerojatna priča! Jahta ukradena ljetos u Hrvatskoj, pronađena u Brazilu: Trag vodi sve do Rusije

Iako su liječnici njegovoj majci rekli da ga prestane dojiti dok je još bio beba, jer da vjeruju kako nema šanse za preživljavanje, Claudio je dokazao drugačije. Taj Brazilac iz Monte Santa završio je školu i dobio zvanje računovođe te je postao i motivacijski trener.

'Još dok sam bio dijete, uvijek bi nešto radio. Nisam volio biti ovisan o drugima. Bavim se pomalo računovodstvom, istraživanjem za klijente te konsultingom. Naučio sam upaliti TV, javiti se na mobitel, upaliti radio, koristiti se računalom i internetom, sve to radim sam', rekao je Claudio, a prenosi Mirror.

On tipka s olovkom u ustima, miš i mobitel koristi pomoću usana, a uz pomoć posebnih cipela samostalno se kreće i gradom.

UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE Mladić prošao DESET operacija da ukloni deformaciju

Njegova majka nije ga se odrekla dok je bio beba te ga je odgojila da se ne srami svojih nedostataka. 'Tako smo ga odgojili kod kuće. On se ne srami hodati po ulici, on pjeva i pleše', kaže majka Marija Jose.

Claudio za sebe kaže da se osjeća normalno, poput svih drugih. 'NE vidim svijet naopačke. O tome uvijek govorim kad imam motivacijske govore', kaže on i dodaje kako je danas i u svijetu prepoznat kao motivacijski govornik te da dobija pozive za gostovanje i izvan granica Brazila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene