Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posjet Londonu

VIDEO Ovako je Tito pričao engleski

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik bivše SFRJ posjetio je London 1953. godine. Otamo potječe i jedna od rijetkih snimaka Tita kako priča engleski.

Godine 1953. Josip Broz na svom je čuvenom Galebu stigao u London gdje su ga dočekali Anthony Eden i Winston Churchill te još mnogi visoki dužnosnici Velike Britanije.

Pročitajte i ovo Ilustracija teške ozljede UZNEMIRUJUĆE Snimka brutalnog premlaćivanja u Splitu: Mladić koji je zbog udaraca šakama i nogama zadobio teške ozljede mozga i dalje se bori za život Maltretiranje djevojke u Splitu Zbog videosnimke nasilja Tri maloljetnice i maloljetnik koji su zlostavljali djevojku i sve snimali pušteni na slobodu

Tom prilikom se Tito obratio okupljenima, a ovo je jedna od rijetkih snimaka predsjednika bivše republike kako govori engleski - nerazgovjetno, baš kao i hrvatsko-srpski.

Pronađena fotografija golog Tita

Cijeli njegov posjet odvijao se pod posebnim mjerama osiguranja jer je MI5 vjerovala kako je lako moguće da će ma maršala biti izvršen atentat. Nedaleko njegova automobila čak je i eksplodirala jedna magnezijeva bomba međutim nije bilo nikakve štete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene