Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Spuštenih hlača'

VIDEO: Ovaj prosvjed morate vidjeti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Unatoč zimi, prosvjednici na plaži u Adelaideu u nedjelju ujutro, spuštenih hlača sjeli su na toaletne školjke koje su na plažu sami donijeli.

Tijekom kratkog prosvjeda, 12 osoba sa sobom su na plažu u Australiji donijele zahodske školjke, poredali ih, spustili hlače i sjeli na njih, javlja Reuters. Prosvjednici su rekli da traže javne toalete budući da sada ne postoji ni jedan u tom području.

Pročitajte i ovo Akcija preimenovanja 31 godinu poslije Mirni prosvjed u Zagrebu povodom obljetnice masakra u Ahmićima Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca"

Na ideju ovakvog prosvjeda došao je lokalni fotograf Andrew Baines koji je događaj fotografirao, a svoj rad će izložiti u siječnju sljedeće godine. 'Mislim da je posao umjetnika da na ovakve probleme ukaže zajednici, da dopusti ljudima da pričaju o tome', rekao je.

>> Vatrogasci Vladi: 'Ostavili ste nas gole'

'Volio bih da smo ovo ipak organizirali tijekom ljeta', rekao je jedan od sudionika prosvjeda, Bob Francis. Posjetitelji plaže često moraju tražiti vlasnike kafića za korištenje toaleta.

Kym Hewitt, lokalni poduzetnik i vlasnik jednog od kafića u blizini plaže rekao je da suosjeća s kupačima koji imaju malo izbora. 'Ovdje uopće nema javnih toaleta, a često nam dolaze ljudi u kafić pitati za wc', rekao je.

Lokalne vlasti na dnevni red stavile su razmatranje ovog problema u Adelaideu.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene