Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ima li zainteresiranih?

VIDEO Ovaj grad 'ide' za ISPOD milijun dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napušteni grad Bradian u Kanadi, površine 202.343 četvorna metra nalazi se na prodaji, a cijena mu je nedavno pala ispod milijun dolara.

U Britanskoj Kolumbiji u Kanadi prodaje se za 995.000 dolara grad koji broji 22 kuće te se nalazi na svega četiri sata vožnje od Vancouvera. Radi se o rudaskom gradiću koji ima svega četvero stanovnika, no ima telefonsku liniju te je spojen i na kanadsku električnu mrežu, tako da struje ima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ottawa Ubojstvo šokiralo predgrađe: U kući pronađeno šest tijela, četvero su djeca Ubojstva u Kanadi istraga policije Horor u Kanadi: Muškarac (29) ubio pet članova obitelji, među njima i dvomjesečnu bebu

Riječ je o jednom od brojnih gradova koji su bili nicali oko doline Bridge Valley, koji su svoj vrhunac doživjeli 1930-ih dogina 20. stoljeća. Četvero građana koji su ostali od sve te slave, odlučili su 2010. godine prodati taj grad, a početna cijena tad mu je bila 1,3 milijuna dolara, prenosi RT.

Dosad nitko nije pokazao interes za, kako sami žitelji kažu za taj grad i okolicu, "jedno od najboljih područja Britanske Kolumbije za vožnji snowmobilom" te "prilikom kakva se javlja jednom u životu". Stoga je i cijena tijekom vremena pala ispod milijun dolara.

Tom i Katherine Gutenberg iz Vancouvera prodaju taj grad, koji iz godine u godinu nestaje, jer ljudi demoliraju kuće kako bi se opskrbili potrošnim materijalom i rezervnim dijelovima. Gutenbergovi su 1997. godine kupili posjed u tom gradu te ga otad koriste za ljetne godišnje odmore s djecom.

Desetine zainteresiranih za kupnju Bradiana, vrlo brzo su odustali, jednom kad su shvatili koliko bi ih ulaganje čekalo u obnovu tog grada i njegovu modernizaciju.

Kupac tog grada osim dubokog džepa, treba imati i vrlo aktivnu maštu te snalažljivost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene