Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U Pacifiku

VIDEO: Otvara se prvi rezervat za morske pse

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pacifička otočka država Palau planira otvoriti prvi rezervat za morske pse u svijetu, izvijestio je predsjednik Johnson Toribiong na sjednici UN-a u New Yorku.

Područje na kojemu će komercijalni izlov morskih pasa biti zabranjen bit će veliko oko 600.000 četvornih kilometara, što je gotovo površina jedne Francuske. Predsjednik Toribiong novinarima je kazao kako se morski psi najčešće ubijaju zbog njihovih peraja, a ostaci se potom bacaju u more. Juha od peraje morskoga psa u mnogim se azijskim zemljama smatra delicijom.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Crikvenici Zabranjen rad skloništu za životinje: Držali pse bez uvjeta i zarađivali, inspekcija nije reagirala godinama Ilustracija U Južnoj Koreji Mesna industrija se opirala, ali nema povratka: Zabranjuje se klanje pasa i prodaja njihova mesa

Svake se godine diljem svijeta ubije gotovo 100 milijuna morskih pasa, a neke su vrste na rubu istrebljenja, upozorio je Toribiong, pozvavši međunarodnu zajednicu na potporu i pomoć. Palau čini 241 otok, samo jedanaest ih je naseljeno, a zauzimaju područje od 508 četvornih metara. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene