Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Studentski izum

VIDEO: Naprava koja bilježi zabušavanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koliko vrmena provedete praveći kavu, čavrljajući s kolegama, ili generalno skrećući pažnju s radnih zadataka na poslu? Odgovor na to nudi naprava, koju su izumili studenti instituta interaktivnog dizajna iz Kopenhagena.

Sprava, koju su nazvali SideTracker, vizualno će prikazati koliko na poslu zapravo zabušavate, a evo i objašnjenja samih studenata - izumitelja. 'SideTrack vas snima dok radite, prateći obrazce vaših kretnji, dok se krećete iz jednog prostora u drugi. Flomaster bilježi vaše pokrete na pokretnu, odnosno rotirajuću tablu, vremenski oscilirajući u odnosu na vaše kretnje između prostorija. Senzori se postavljaju na željena područja u prostorijama, a njihov zapis reflektira vrijeme koje vam je bilo potrebno da stignete između dvije točke u prostoru', stoji u uputama za rad s napravom.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ON JE MALI GENIJALAC HOĆE LI GA HRVATSKA ZADRŽATI? Tek mu je 14, a ima izum koji spašava živote Slika nije dostupna U samo dvije minute USPJELI GDJE DRUGI NISU 'Savršeni stroj koji ispunjava sve zahtjeve'

SideTracker studenti su napravili od dijelova starog printera i rotirajuće table, a zasad se radi samo o konceptu. Kao usporedbu, jedna je kompanija razvila i akcelerometar, koji se može instalirati u mobitele zaposlenika, kako bi se pratila njihova aktivnost, te da se može provjeriti jesu li na radnom mjestu ili ne.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene