Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pomama za tehnologijom

VIDEO: Mrtvima 'šalju' iPad-ove i plazma televizore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineske obitelji u Maleziji promijenili su način na koji odaju počast svojim mrtvima. U cijeli obred sad su uključena i najnovija svjetska tehnološka dostignuća.

Naime, dosad su tijekom festivala Qing Ming u spomen na mrtve Kinezi znali zapaliti repliku automobila ili skupe dizajnerske torbice, no s modernizacijom društva sve više se okreću i skupim gadgetima kao što su plazma televizor ili stolica za masažu. Poanta cijelog festivala jest zapaliti nešto u spomen na mrtve pretke te im na taj način poslati stvar u zagrobni život.

Pročitajte i ovo Nepalci oplakuju mrtve u potresu - 1 Neizmjerna tuga Suze djevojčice slamaju srce: Potres je uništio sve, ostala je bez roditelja i braće, sada samo čeka da njihova tijela budu kremirana Slika nije dostupna Ne vjeruju istrazi DVIJE GODINE OD MISTERIOZNOG NESTANKA 'Naši voljeni su živi, netko ih je zatočio'

>> Kinezi proizvode plastičnu rižu - za jelo!

Štoviše, u Maleziji je došlo do prave pomame za papirnatom replikom iPad-a 2 za koje postoji i lista čekanja, a koja stoji jedan dolar. No, neki se ipak drže tradicionalnijih stvari jer smatraju kako u zagrobnom životu iPad i nije toliko koristan. Takvi svojim precima pošalju lažni novac, hranu ili pak odjeću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene