Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zrikavci u akciji

VIDEO Možete li dokučiti o čemu se ovdje radi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Proces razmnožavanja kod kukaca nema neke posebne veze s romantikom.

Ono što mi kao ljudi smatramo zvjerskim i užasavajućim, zrikavcima je najnormalnija i sastavna stvar rituala parenja. Ako je vjerovati znanstvenicima, koji ih proučavaju, onda ono što možete vidjeti na video snimci zapravo je kanibalistički seks.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Krvožedni napasnici 'ŽIVI POJEDENI' Novu dočekali u bolnici zbog gadosti koje je krio njihov hotelski krevet Slika nije dostupna Majstori manipulacije VIDEO Kontroliraju li paraziti i ljude?

>> Nakon Fukushime otkriveni mutirani leptiri

Na videu se može vidjeti ženka zrikavca kako se 'gosti' krilima mužjaka partnera i kako 'pije' krv iz njegovih rana, što ima malo veze sa samim procesom razmnožavanja.

No, mužjak nije pasivan već on koristi 'kuku' na svojem abdomenu, kako bi se zakačio za ženku i povezao njihove genitalije. Osakaćena krila mužjacima nikad ne narastu nazad, a ženke preferiraju mužjake sa što manje oštećenim krilima.

Kad ponestane krila, ženke se znaju okrenuti i prema drugim dijelovima anatomije mužjaka zrikavca - poput stražnjih nogu. 'Vidio sam mužjake kojima nedostaju stražnje noge, koje su očito pojele same ženke', objasnio je za New Scientist Kevin Judge, stručnjak za kukce sa Sveučilišta George MacEwan u Edmonotonu, u Kanadi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene