Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trepće, maše i klima glavom

VIDEO: Mona Lisa - progovorila!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mona Lisa i druga umjetnička djela dobila su potpuno novu dimenziju. U galeriji u Pekingu umjetnička su djela oživjela - posjetiteljima mašu i odgovaraju na pitanja.

Po prvi put Kinezi će odgovore na pitanja o jednoj od najpoznatijih slika na svijetu moži dobiti direktno od Mona Lise. Peking je naime, 'druga stanica' putujuće izložbe interaktivne klasične umjetnosti prezentirane u tri dimenzije koja je ranije ove godine predstavljena u Južnoj Koreji. Posjetitelji tako mogu komunicirati s antičkim slikama i povijesnim likovima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pune 4 godine Mona Lisine usne Leonardo naslikao prstima Slika nije dostupna Djelo naručio Giuliano de Medici? Mona Lisa ipak nije bila Lisa del Giocondo?

Mona Lisa zvijezda

Ipak, glavna zvijezda izložbe je Leonardova digitalna Mona Lisa koja razgovara s posjetiteljima i mijenja izraze lica. Znatiželjni posjetitelji mogu joj se obratiti putem mikrofona pitajući je za godine ili zašto je toliko lijepa. Ona im odgovara i priča o svojoj povijesti. Ova moderna Mona Lisa i trepće, klima glavom i maše posjetiteljima.

Wang Hui, koji je izložbu i doveo u Kinu, kaže kako je ovaj show zahtijevao investiciju od 7,3 milijuna dolara. Pripreme su trajale oko dvije godine, a na njima je radilo 400 inženjera i umjetnika. 'Ovo je prvi put da su 3D tehnologija, holografska tehnologija i tehnologija prepoznavanja glasa zajedno korištene u jednoj izložbi klasične umjetnosti'., rekao je Wang. 

'Živa' posljednja večera

Na izložbi se još može vidjeti i igrokaz starogrčkih bogova, te žive slike od kojih su definitivno najpopularnije Da Vincijeva 'Posljednja večera' i 'Ambasadori' Hansa Holbeina. Sveukupno 61 umjetničko djelo Kinezi će moći pogledati još iduća tri mjeseca.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene