Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bila je NASA-ina tajna?

VIDEO Misterij fotografije iz 1968. - Koji pronalazak na Mjesecu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na fotografiji snimljenoj tijekom misije Lunar Orbiter na Mjesec, uočeno je nešto dugo najmanje 16 kilometara, smješteno unutar kratera Manlius...

Ova fotografija dio je videa objavljenog na YouTube-u 4. listopada, a koji iz nekoliko kuteva prikazuje navodni svemirski brod. Većina ovog objekta je dobro osvijetljena suncem, no ostatak, najvjerojatnije kokpit, se nalazi u sjeni kratera čiji je promjer 34 kilometra.

Prema postu objavljenom 5. listopada na blogu UFO Sightings Daily, objekt uočen na fotografiji je svemirski brod kojeg je NASA potajno proučavala i koji je bio pravi razlog nadolazećih Apollo misija na Mjesec.

Ovu fotografiju je snimio Lunar Orbiter III, koji je poslan u svemir 1967. godine kako bi se izradila karta Mjeseca za buduće misije Apolla.

VIDEO Tvrdi da je pronašao 'izvanzemaljsku bazu' na Mjesecu?!

A navodni svemirski brod na njoj otkriven je u listopadu 2007. godine kad je i postao tema na forumima.
Za one koji ne vjeruju u to da je riječ o nekoj nepoznatoj svemirskoj letjelici, jedno od objašnjenja može biti kako je riječ o optičkoj varci zbog oblika kratera u kojem se nalazi.

No, tu teoriju opovrgavaju analize kuteva sunčeve svjetlosti i sjene koje su nezaobilazan faktor u cijeloj ovoj zavrzlami.

No, možda najjači dokaz za postojanje nečeg umjetnog na površini Mjeseca predstavlja nešto što izgleda kao ostaci ceste duge 100 kilometara, a koja se vidi na istoj fotografiji. Ova cesta je nevjerojatno pravilna i ravna te pokriva cijelu širinu Orbiterove fotografije na kojoj se čini kako je još i duža.

Upravo ovo otkriće sugerira kako se ne radi o prirodnoj pojavi na mjesečevoj površini. A još zanimljivija je činjenica kako u cijeloj raspravi na YouTubeu i blogovima, ova cesta uopće nije spomenuta ni primijećena kao neobična.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene