Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepalske božice

Ove djevojčice ne znaju hodati - To uče tek u pubertetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od trenutka kada su izabrane, pa sve dok ne postanu živuće boginje, prolaze kroz rigorozne testove kojima ih se tjera da se nauče ponašati kao prave statue kojima će se klanjati mnoštvo.

U većini zamalja diljem svijeta božice su samo mitska bića, simboli i djelovi duhovnog svijeta. No u Nepalu, te su svete žene stvarne, one žive i dišu. Odabire ih se pri njihovom rođenju, a poznate su pod imenom Kumaris. Za njih se vjeruje kako su inkarnacija Hindu božice energije, Kali, piše Daily Mail.

Pročitajte i ovo Ram Bahadur Bamjan Štuju ga kao božanstvo Uhićen Dječak Buda zbog silovanja djevojčice i nestanka vlastitih sljedbenika: Pokušao je i sam nestati, nije mu baš upalilo Slika nije dostupna Djeca božice Kali U Indiji žrtvovali čovjeka

Novo otkriće: Virus koji je uništio boginje razara i stanice raka?

Od trenutka kada su izabrane, pa sve dok ne postanu živuće boginje, prolaze kroz rigorozne testove kojima ih se tjera da se nauče ponašati kao prave statue kojima će se klanjati mnoštvo.

Za ove djevojke, biti Kumaris, nije samo ime i status, za njih to znači puno više. Od rođenje ih se odvaja od njihovih obitelji, a način na koji ih se odgaja i život koji žive u potpunosti je drugačiji od onog kojim bi inače živjele.

Nakon što ih se odvoji od obitelji, skrivaju ih u hramovima baš kao živo božanstvo, a hramove napuštaju samo u slučaju da trebaju prisustvovati na nekom društvenom događanju, a ček ni tamo njihova zadaća i glavni posao ne prestaju.

Riječ Kumaris na nepalskom znači djevica, a Nepalci svoje djeve kojima se klanjaju smatraju toliko posebnima da im ne daju hodati. Nose ih na baš kao prave statue, voze u kolicima te ih rukama stavljaju na pedistal.

Kupio kuću i pronašao pismo dječaka koje mu je natjeralo suze na oči

Kumaris djevice ne znaju hodati. Njima je zabranjeno voditi život druge djece, one ne idu u školu. Njihova je glavna zadaća predstavljati statue u hramovima ili procesijama dok im se drugi klanjaju i tako 13 puta godišnje.

No životni vijek božice Kumaris ne traje zauvijek. U trenutku kada uđe u pubertet za njih se sve mijenja. Nakon što dobiju mjesečnicu za njih počinje 12-dnevni 'Gufa' ritual nakon kojeg njezin život božice završava, a ona se vraća običnom životu, kao da nikad nije bila božica.

Nakon povratka u stvarni svijet dozvoljen im je povratak u obitelj, dozvoljeno im je pohađati školu, a velika većina njih tek tada zapravo nauči hodati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene