Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strpljiva majka

VIDEO: Kujica posvojila vuka i panteru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U pekinškom ZOO vrtu Badaling jedna je kujica postala zamjenska majka mladuncima čak dvije životinjske vrste - vuka i crne pantere. Pogledaje video.

Mladunče crne pantere bilo je staro tek dva dana kada je prvi put došlo na dohranjivanje. Njegova majka naime, nije imala dovoljno mlijeka. Vučje mladunče na svijet je došlo pet dana kasnije, a kod zamjenske majke je stiglo zbog istog problema.

Pročitajte i ovo Vuk Zaštićena vrsta Užas u Dalmaciji! Netko je objesio obezglavljeno tijelo vučice, kazne su do 4000 eura! Stručnjaci: "Oni se žele maknuti od nas" Slika nije dostupna Uspavana i vraćena u kavez Mlada vučica pobjegla iz nastambe u zagrebačkom ZOO-u

'Nakon što smo vidjeli da pantera neće moći othraniti svoje mladunče, odlučili smo pokušati s kujom koja se također tek okotila. Trebalo im je nekoliko dana da se naviknu jedno na drugo, no njihova je veza sada neraskidiva', kazao je timaritelj Li Hongxi. 'Naravno da pas i pantera imaju različit miris pa smo u početku bili oprezni. Pratili smo kujine reakcije prva dva dana. Kada ga je počela lizati znali smo da se navikla na miris i da više nema problema. Slično je biloi vučjim mladunčetom', kazao je Li te dodao kako je pseće mlijeko puno prikladnije za vuka i panteru od kravljeg jer sadrži sastojke prikladne za mesojede. Dojit će ih do mjesec dana starosti, a potom će prije prelaska na mesne obroke piti kravlje mlijeko.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene