Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Impresivan prizor

VIDEO Kako to izgleda kad u rijeku krene 120.000 kornjača

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 120.000 mladih kornjača puštene su u Amazonu u Boliviji. Dio je to projekta obnove broja kornjača zbog povećeg izlova na tom području.

Kornjače su puštene 416 kilometara sjeveroistočno od glavnog grada La Paz, a koliko je sam događaj važan pokazuje i podatak da mu je prisustvovao i potpredsjednik Bolivije Alvaro Garcia, javlja AP.

Pročitajte i ovo Psi - 1 Blagoslov pasa Ljubav je to koja se teško može opisati: ''Moji roditelji su preminuli i bila sam jako ljutita na život, a onda su oni ušli u moj život i izliječili moje srce'' Ilustracija NEOBIČAN PRIZOR Željeznički promet na istoku Engleske prekinula - kornjača: "Na pruzi u smjeru Norwicha je orijaška kornjača..."

Kornjače su puštene na području zaštićenom od izlova. Lokalno stanovništvo i čuvari u parku pomogli su paziti na jaja dok se nisu izlegla. Populacija kornjača drastično je pala u posljednjih nekoliko godina jer ljudi odrasle kornjače love zbog mesa i jaja.

>> Upoznajte Kiki, novu stanovnicu NP Brijuni!

Kornjače tijekom proljeća u pijesak izlegnu jaja te migriraju niz rijeku. Male kornjače koje se izlegnu velike su tek nekoliko centimetara, ali odrasli mogu narasti do jednog metra i težiti do 70 kilograma. One koje uspješno izbjegnu predatore mogu živjeti i čitavo stoljeće. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene