Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Borba protiv korova

VIDEO Evo kako su koze SPASILE Kongresno groblje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kongresno groblje u Washingtonu već neko vrijeme ima problem s korovom. Nedavno su ga odlučili riješiti uz pomoć koza.

Za raščišćavanje korova na jednom od najstarijih američkih grobalja angažirane su koze. Upravitelji Kongresnog groblja u Washingtonu za njih su se odlučili iz ekološklih razloga.

Pročitajte i ovo Amazona (Foto: AFP) nema nam pomoći? Izvješće od 1800 stranica potvrdilo: "Veliki dio prirode je izgubljen, ono što je ostalo - propada" Plastika nasukana na plaži (Foto: AFP) Ugroženost ekoloških sustava Skup i poguban problem: Zagađenje mora plastikom svjetsku ekonomiju godišnje košta više od 2,5 milijardi dolara

U relativnoj se blizini nalazi rijeka Anacostia, a korištenjem bilo kakvih kemikalija u borbi s korovom gotovo bi sigurno došlo do njezina zagađenja.

>> Evo kako je to kad koze preuzmu kontrolu

Ovako se može reći da je organizirana 'win-win' varijanta. Koze su na površini od oko 6.000 četvornih metara dobile priliku obrstiti sav zeleni gustiš, a priroda je pritom ostala zaštićena.

'Imamo šumovito područje u blizini grobnih mjesta koje je puno invazivnih vrsta koje ubijaju drveće', rekao je direktor groblja Paul K. Williams.

Čišćenje bi trebalo potrajati tjedan dana. Svakoga dana na groblje stigne 50 koza, od najmlađih do onih nešto starijih, koje pred brojnim zainteresiranim građanima obavljaju ovaj posao.

Inače, na Kongresnom su groblju sahranjeni brojni poznati Amerikanci, uključujući nekadašnjeg direktora FBI-ja Edgara J. Hoovera.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene