Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački ministar oglasio se o stanju premijera: "Ovo je jako težak dan. Borba za život premijera i dalje traje"

Ptica pjevica prekrasnog perja

VIDEO: Jeste li znali da postoji i ptica otrovnica?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jack Dumbacher, istraživač na kalifornijskoj Akademiji znanosti, na Papui Novoj Gvineji otkrio je pticu koja kad se osjeti ugroženom koristi otrov.

Dumbacher je jedinu ikad dokumentiranu pticu otrovnicu, latinskog naziva Pitohui dichrous, otkrio još 80-ih godina prošlog stoljeća. Da je ptica pjevica prekrasnog perja otrovna otkriveno je sasvim slučajno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Uzrok nepoznat VIDEO Jeziva snimka kruži društvenim mrežama, na desetke ptica popadalo po ulicama i uginulo: "Samo da nije ptičja gripa" Ptice - 2 Šokantni podaci U posljednjih 40 godina u Europi nestalo 600 milijuna ptica, najviše stradala svima nam poznata pjevica: "Nedostaje grmlja, drveća..."

'Kada sam pokušao izvaditi pticu iz gnijezda ogrebla me kljunom po ruci. Jako me zaboljelo, pa sam instinktivno stavio ruku u usta i poliao ranu. Nakon toga su me i usta počela peći i briditi. No, tek kad se to dogodilo i jednom kolegi počeli smo o tome razmišljati. Tada smo od lokalnih stanovnika doznali da su te ptice otrovne', kazao je Dumbarcher.

 


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene