Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro i za zdravlje općenito

VIDEO Jednostavan trik za savršeno razbuđivanje svako jutro

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za sve one koji se teško razbuđuju ujutro, postoji savršen način kako da to naprave u svega 90 sekundi, no metoda bi mogla isprva izazvati negodovanje.

Većina onih koji rano ustaju da bi krenuli na posao obavi jutarnje tuširanje, no postoji način kako to tuširanje pretvoriti u pravu terapiju razbuđivanja, koja bi vam mogla osvježiti čitav dan.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Malo nelagode je korisno Pretrpite ovo i tijelo će vam biti zahvalno! Slika nije dostupna O(t)pustite prirodne mirise OVO o tuširanju sigurno niste znali!

Tijekom života čovjek provede oko 4.000 sati pod tušem, što je vjerojatno više nego većina ljudi čita knjige, ali postoje dobre šanse da se mnogi tuširaju na krivi način.

Mnogi misle da će ih tuširanje razbuditi, ali ako za razbuđivanje koristite toplu vodu, postići ćete suprotan učinak. Naime, liječnici onima koji imaju problem sa spavanjem preporučuju vrući tuš da bi lakše zaspali. Objašnjenje je jednostavno i nalazi se u nagloj promjeni temperature nakon tuširanja, odnosno naglom hlađenju, koje dovodi do postepenog smirivanja uma i tijela. Dakle, korisno za spavanje, nikako za buđenje.

Da biste se razbudili morate napraviti tri koraka tijekom jutarnjeg tuširanja, a svaki traje 30 sekundi. Prvi je hladan tuš pa zatim vrući tuš i na kraju opet hladan tuš, prenosi Entrepreneur.

Upravo ovakva hidroterapija djeluje, a njezin najbolji primjer je sauna, pogotovo u Finskoj, gdje postoji čak dva milijuna sauna.

Brojne studije i istraživanja pokazale su da kupanje ili tuširanje u hladnoj vodi pomaže kod smanjenja stresa, jača imunološki sustav, poboljšava cirkulaciju, povećava trošenje masnoća u tijelu, a pomaže i u borbi protiv depresije.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene