Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suši u samo pola minute

VIDEO Inovacija: Je li zbog ovog uređaja odzvonilo ručnicima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada smo pomislili da nas više ništa ne može iznenaditi, ova inovacija dvojice američkih poduzetnika dokazala je da od inovatora možemo očekivati još svašta.

Upravo je ručnik jedan od predmeta kojeg nikako ne cijenimo, a bez kojeg ne možemo zamisliti život. Kako bi bilo da onako svježe istuširani izađemo iz kupaonice, bazena ili pak teretane, bez ikakvog brisanja, a da smo u potpunosti suhi? Dvojica američkih poduzetnika upravo je na dobrom putu da ručnik zauvijek izađe iz upotrebe. 

Tek mu je 17 godina, a osvaja međunarodne sajmove inovacija!
 
Tyler Overk i Jason Ryu osmislili su način kako to postići. Već dvije godine rade na uređaju 'The Body Dryer' koji koristi ionizirani zrak koji puše po strateškim područjima te može osušiti cijelo tijelo u samo pola minute, prenosi Business Insider.
 
Američki inovatori tvrde kako je upravo takav način sušenja tijela više higijenski s obzirom da su ručnici često puni bakterija, a dodatan bonus na uređaju je UV svjetlo koje dezinficira stopala. Ima i još nekoliko funkcija, jedna o njih je vaga. On će vas istovremeno izvagati, a njegova bi cijena u slobodnoj prodaji mogla biti oko 250 dolara.
 
No dok ćete vi biti prezadovoljni besprijekorno suhi u samo pola minute, vaš pod u kupaonici neće ostati suh. No dvojica poduzetnika najavila je kako će uskoro riješiti i taj problem. Njihov je cilj da se uređaj nađe najprije u svakom domaćinstvu, a nakon toga u svim sportskim dvoranama i teretanama gdje su za sada ručnici ti koji su prijeko potrebni.
 
Svaki kutak zemlje uskoro bi trebao biti potpuno prekriven signalom!
Pročitajte i ovo Vlada reže parafiksalne namete - 4 Akcijski plan Stižu dobre vijesti: Dnevnik Nove TV doznaje što se više neće financirati iz džepova poduzetnika Poduzetnici (Foto: Getty Images) - 2 ŠTO ŽELE? Kako će euro utjecati na poduzetnike? Njih ne brine nova valuta, već izazov koji mnogi vide kao šansu

Pogledajte u VIDEU kako radi ovaj 'moderni ručnik'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene