Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakva ideja

VIDEO I Hello Kitty lansirana u svemir!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako napraviti što originalniji školski projekt dosjetila se 13-godišnjakinja iz SAD-a. Ona je igračku Hello Kitty lansirala 28.000 metara u visinu.

Jedna sedmašica iz Kalifornije za školski je projekt odlučila je napraviti nešto posebno, nešto što neće napraviti nijedan od njenih školskih kolega. Tako je 13-godišnja Lauren Rojas lansirala igračku Hello Kitty gotovo 28.000 metara u visinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Satelit s balističkom tehnologijom SAD oštro kritizirao Sjevernu Koreju zbog lansiranja rakete: "Drsko kršenje nekoliko rezolucija diže tenzije" Ilustracija Tijekom prijenosa uživo VIDEO Muskova raketa izgubila kontakt s bazom samo 10 minuta nakon polijetanja

'Tata i ja smo gledali televiziju i bila je emisija o neka tri dečka koji su lansirali meteorološki balon u svemir pa sam pomislila kako bi tako nešto bio najcool školski projekt ikada', rekla je Lauren za ABC.

>> Ovakvih stvari ne bi trebalo biti u svemiru...

Put Hello Kitty u svemir bio je zabilježen kamerama te montiran u četverominutni video. 'Stvarno sam oduševljena. Lauren je napravila izniman posao. Drago mi je da netko pokazuje takav interes za znanost', rekla je profesorica Annette Cluck.

Balon koji je nosio Kitty u svemir puknuo je na visini od gotovo 28.000 metara, ali se igračka sretno vratila na zemlju zahvaljujući padobranu te je bila locirana pomoću GPS-a. Jedini problem je bio taj što je Kitty sletjela na 15 metara visoko stablo pa su morali zvati nekoga u pomoć da je spusti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene