Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Olakšan život

VIDEO Dva slona dobila umjetne noge!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rad na umjetnoj protezi za slonove koji su ostali bez noge napokon se isplatio rehabilitacijskom centru za slonove na Tajlandu. Jedna starija slonica i nešto mlađi slon dobili su nove noge.

Oba su slona izgubila svoje noge nakon što su stali na minu te od tada borave u bolnici 'Prijatelji azijskih slonova' u Lampangu. Slonica je stara 63 godine, što znači da se približava kraju svog životnog vijeka. Prije 13 godina stala je na minu i izgubila prednju lijevu nogu. Nesreća se dogodila samo 20 kilometara od bolnice, javlja AP.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Safari u Zambiji VIDEO Pogledajte kako se mladi slon spasio od napada 14 lavova Slika nije dostupna 50-godišnje zatočeništvo VIDEO Desetljećima u kavezu: Slon se rasplakao nakon što je pušten na slobodu

Od tada se liječnici u bolnici brinu o njoj. Isto se dogodilo i mlađem slonu. On je izgubio prednju desnu nogu. Bolnica im je stoga odlučila izgraditi umjetne udove kako bi umanjili njihovu patnju i daljnju fizičku deformaciju tijela zbog promjena u načinu na koji se kreću s tri umjesto s četiri noge.

>> Rusi spasili slonove - votkom?!

Zaposlenici bolnice pripremali su se za izradu udova više od godinu dana. Prijašnji modeli bili su previše rudimentarni i bila su potrebna poboljšanja. Novi umjetni ud koji je stavljen mlađem slonu pokazalo se, prilično je koristan. Mnogo mu pomaže, a on cijeli dan slobodno hoda dvorištem bolnice.

Starija slonica ima mnogo više problema sa svojom novom nogom. Zaposlenici bolnice stalno je namještaju kako bi slonici bilo što udobnije. Nakon više prilagodbi, slonica je prošetala dvorištem uz pomoć zaposlenika.

'Neki ljudi kažu da trošimo vrijeme radi spašavanja samo jednog života. Ali ja ne smatram tako. Slonica živi već deset godina od nesreće i svaka sekunda je veoma vrijedna. Pokušali smo joj minimalizirati bol koliko god smo mogli', rekao je Soraida Salwala, osnivač bolnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene