Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvi na dnu paklenog grotla

VIDEO Dobrodošli u pakao!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kanađanin se prvi na svijetu usudio spustiti u pakleno grotlo na Zemlji koje gori od 1971. i u kojem je temperatura 1000 stupnjeva!

Jeste li se ikada pitali kako izgleda pakao? Upravo je to odlučio provjeriti George Kourounis koji je, kao prvi čovjek na svijetu prošao kroz 'Vrata pakla'.

Pročitajte i ovo Predsjednik Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov (Foto: AFP) AKTIVISTI TVRDE SUPROTNO Tvrde da nemaju niti jedan prijavljen slučaj koronavirusa, građanima dijele bizarne savjete: "Jedite začinjene juhe za zdravlje" Slika nije dostupna Tvrde da nema zaraženih Nije šala: Turkmenistan zabranio da se govori i piše o koronavirusu



Riječ je o vatrenoj jami u Turkmenistanu koja gori još od 1971. godine, a smatra se da je kapacitet njezinog prirodnog plina jedan od najvećih na svijetu. Promjer jame je oko 70, dubina oko 30 metara, a temperatura prelazi tisuću stupnjeva.

Vrata pakla na Zemlji zaista postoje

George Kourounis, 44-godišnji Kanađanin, nosio je specijalno odijelo od aluminija i posebnu opremu, a zbog vrućine u krateru je mogao provesti samo 15 minuta.

'S obzirom da ovo do sada nitko nije radio, imali smo mnogo neudomica - kolika je toplina dolje, hoće li konopci izdržati. Nisam znao što me čeka, a kada sam konačno stao na dno jame, preplavio me nevjerojatan osjećaj jer sam se nalazio na mjestu gdje nitko nikada nije bio', izjavio je hrabri Kourounis a prenosi Daily Mail.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene