Obavijesti Video Pretražite Navigacija
IQ od 162 prema Mensi

VIDEO Djevojčica (11) ima IQ veći od Einsteina i Hawkinga!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
11-godišnja djevojčica iz Engleske ostvarila je maksimalan broj bodova na testu inteligencije u Mensi te je time svrstana ispred Einsteina i Stephena Hawkinga.

Cerys Cooksamy-Parnell ima IQ od 162 što je najviši mogući rezultat prema testu Mense te je time po kvocijentu inteligencije ispred Einsteina i Hawkinga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prepoznajte li ih? POTVRDILA ZNANOST 13 znakova da ste pametniji od prosjeka Slika nije dostupna Primljen u Mensu Dvogodišnjak ima isti IQ kao Einstein

'Kad sam se prijavljivala za Mensu otac mi je rekao kako je on već u Mensi, kao da se hvalisao', kaže Cerys o svome 45-godišnjem ocu Deanu koji prema Mensi ima IQ od 142.

'Očekivao sam da će joj IQ biti iznad 145, u to uopće nema sumnje, ali da će ostvariti maksimum, e to je iznenađenje. Svi smo jako uzbuđeni i ponosni na nju', kaže njen otac koji je mislio kako je Cerys nešto zabrljavila kada je tako brzo rješila test.

Cerys kaže kako voli raditi s brojevima te se nada da će jednog dana raditi za banku, pa i postati jednog dana, kako kaže, guverner engleske banke. Ta centralna banka stara oko 300 godina nikada nije imala ženu na samom vrhu. 

Njeni roditelji trenutno razmišljaju kako da ju puste da živi normalan život, a opet da svoj intelekt iskoristi na najbolji mogući naćin svoju intelekt, prenosi news.com.au

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene