Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kao pravi

VIDEO: Dinosauri u Istri

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dinosauri u Istri? Da, u mjestu Funtana otvoren je Jurski park, jedini u Hrvatskoj i drugi u Europi. Time se može pohvaliti još samo Poljska.

Ne, ovo nije djelić slavnog Spielbergovog filma, ovo je Dinosaurus park u Funtani. Oni riču, mašu repovima i plijene pažnju veličinom. Na 40.000 četvornih metara parka, iza svakog grma, jedna impozantna veličina, a i pogled u vis ulijeva strahopoštovanje. 'Zna se desiti da ima suza, straha, ne žele ući pogotovo u poslijepodnevnim satima, kad se već približava noć', rekla je Žana Prgomet, voditeljica parka. No ipak, nakon prvog straha, ovi gorostasni ljepotani postaju nešto više.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dino Park u Omišu Dalmacija dobila prvi park dinosaura Slika nije dostupna Odlazak velikana Preminuo poznati glumac Pete Postlethwaite

Investicija od milijun eura

Park postoji tek mjesec dana, a već privlači 60-tak znatiželjnika dnevno. Investicija od milijun eura i šest mjeseci rada na dinosaurima, se čini se isplatilo. 'Dinosauri su u prirodnoj veličini, svi su pokretni, glasaju se prirodnim zvukovima. Za djecu je to jako interesantno', kaže Aleksandra Sliva, direktorica parka. U parku ih je trenutno 16, no iduće godine bit će ih još više. Možda budu veći i glasniji, pa najhrabriji neka krenu put Funtane.

Je li vam zanimljiv ovaj park?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene