Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Američki način

VIDEO Da ne povjerujete: Ovaj gradonačelnik ima samo četiri godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gradonačelnik mjesta Dorset u SAD-u, Robert 'Bobbie' Tufts, ima svega četiri godine.

Iako gradonačelnik Robert Tufts nema akademsko obrazovanje, stanovnici Dorseta u saveznoj državi Minnesota izabrali su ga za ovaj odgovoran posao. Kažu da ima dovoljno hrabrosti voditi njihov grad, piše Daily News.

Pročitajte i ovo Migranti u SAD-u - 4 Kriza se nastavlja Kroz Meksiko se prema SAD-u kreće karavana migranata: Na granice stiže i konvoj Trumpovih pristaša Ilustracija Sukob Teksasa i Bidena "Božja vojska" krenula prema granici: Kriza na granici odjekuje SAD-om, čeka se Bidenov potez

'On je divan. Nevjerojatno je divan. Sve će vam reći u lice i veoma je elokventan', rekla je Kathy Schmidt iz Dorseta čija obitelj u tom mjestu živi već četiri generacije.

Gradonačelnik iz ruku ne ispušta svoj štap za hodanje, pomaže sugrađanima da prijeđu cestu, pleše s njima... Osim toga stručnjak je za ribolov.

>> A je li Hrvatska spremna na ovakvog gradonačelnika?

Za razliku od drugih gradonačelnika, on se ne boji pričati o svom ljubavnom životu. Kaže da ima samo jednu djevojku i da se zove Sophia.

Gradonačelnik Tufts izabran je prošle godine na festivalu 'Taste of Dorset'. Naime, na festivalu koji se održava svake godine u kolovozu, gradonačelnik se bira izvlačenjem papirića s imenima. Da bi papirić s vašim imenom bio u šeširu iz koje se izvlači dovoljno je platiti jedan dolar. jednom je prilikom gradonačelnik bio petogodišnjak.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene