89249
89249
89249
89249
89249

VIDEO: Borba bikova umalo preselila u publiku

  • , 07.06.2009., 19:59
  • Autor:
  • komentara

Jedan od najvećih događaja godine u Dalmatinskoj zagori, 16. po redu Seoska olimpijada, održana je danas u Radošiću. Uz natjecanja u starim sportovima, najveće zanimanje izazvale su borbe bikova. U areni je bilo uzbudljivo, ali opasno čak i za publiku.

 
 
 
 
 
Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ako se tijekom borbe razjare, može biti vrlo opasno po protivnika. Nije lako ni publici pokraj borilišta. Inače nisu dresirani da bi bili opasni. Nabadanje rogovima služi kako bi slabiji osjetio trenutak i pobjegao. Atmosfera se oštri prije dvoboja. Na najljepšu boju mikrofona nisu reagirali agresivno. Samo otpozdravljaju. Vaganje pokazuje težine od 800 do čak 1200 kilograma. Laka i teška kategorija. Publika je željna dobrih borbi, pobjednika i gubitnika. Sreća i tuga po izlasku iz arene. Medonja Natikač je nadmašio Putalja, Kitonja je bio bolji od Agresora.

Koncentracija važnija od snage

Seoska olimpijada vlasnicima posluži da prezentiraju i vlastitu snagu. Korpulencija je dokaz vrijednosti. Snaga se na olimpijadi ne zloupotrebljava. Važnija je koncetracija. Ipak, borbe snažnih bikova najveća su atrakcija. Za Kitonju, Mađariju, Šaronju i ostale slijede dani odmora i vidanje poneke rane. Ubrzo sa svojim vlasnicima počinju nove pripreme. Željno uskoro iščekuju što brži povratak u arenu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se