89249
89249
89249
89249
89249

VIDEO: Borba bikova umalo preselila u publiku

  • , 07.06.2009., 19:59
  • Autor:
  • komentara

Jedan od najvećih događaja godine u Dalmatinskoj zagori, 16. po redu Seoska olimpijada, održana je danas u Radošiću. Uz natjecanja u starim sportovima, najveće zanimanje izazvale su borbe bikova. U areni je bilo uzbudljivo, ali opasno čak i za publiku.

 
 
 
 

Ako se tijekom borbe razjare, može biti vrlo opasno po protivnika. Nije lako ni publici pokraj borilišta. Inače nisu dresirani da bi bili opasni. Nabadanje rogovima služi kako bi slabiji osjetio trenutak i pobjegao. Atmosfera se oštri prije dvoboja. Na najljepšu boju mikrofona nisu reagirali agresivno. Samo otpozdravljaju. Vaganje pokazuje težine od 800 do čak 1200 kilograma. Laka i teška kategorija. Publika je željna dobrih borbi, pobjednika i gubitnika. Sreća i tuga po izlasku iz arene. Medonja Natikač je nadmašio Putalja, Kitonja je bio bolji od Agresora.

Koncentracija važnija od snage

Seoska olimpijada vlasnicima posluži da prezentiraju i vlastitu snagu. Korpulencija je dokaz vrijednosti. Snaga se na olimpijadi ne zloupotrebljava. Važnija je koncetracija. Ipak, borbe snažnih bikova najveća su atrakcija. Za Kitonju, Mađariju, Šaronju i ostale slijede dani odmora i vidanje poneke rane. Ubrzo sa svojim vlasnicima počinju nove pripreme. Željno uskoro iščekuju što brži povratak u arenu.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se