Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preko grožđa do Ružice

VIDEO: Bira se najspretnija djevojka u vinogradarskim poslovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svako misto svoju feštu ima, pa tako i Novi Vinodolski. U vinogradima Pavlomira osvijetljenim bakljama sinoć je počela tradicionalna Ružica Vinodola, izbor za najspretniju djevojku u vinogradarskim poslovima. U utrci za najbolju, djevojke su se borile rukama i nogama.

Kroz vinograd je s košarama potrčalo dvanaest djevojaka, po grožđe i natrag. Samo će jedna osvojiti titulu Ružica Vinodola, ona koja bude najuspješnija u tri nimalo lake vinogradarske discipline. 'Ja inače treniram, ali nisam imala nikakve posebne pripreme', rekla je Marija Paraščak, jedna od sudionica. Djevojke su se potom dohvatile drvenog bata, pa udri po grožđu. Druga disciplina je dakle ručno mašćenje grožđa. Nije ih mimoišlo ni gaženje grožđa, stručno rečeno nožno mašćenje. Nakon ovakvih prizora i same natjecateljice radije su nazdravljale sokom.

Pročitajte i ovo Posljedice potresa u Grižanama BILO JE ŽRTAVA FOTO Ovo područje pamti brojne snažne potrese: Pogledajte fotografije kako je to izgledalo prije 107 godina Ružica sada napokon može svaki dan u školu (Foto: Dnevnik.hr) - 7 krenuli u školu Sve pokrenuli učenici: Kako su suze jedne srednjoškolke dirnule cijelu Hrvatsku

>> Ružica Vinodola: Predstavilo se 12 djevojaka

Iz brojne publike navijala su i dva Šukera. 'Očigledno da će berba, ako ne bude tuče biti dobra prema tome rezultati su takvi, znate ono, kako siješ, tako žanješ', rekao je Ivan Šuker, ministra financija. 'Drago mi je što to svake godine bude sve veće i bolja i bolja predstava', rekao je Davor Šuker, bivša nogometna zvijezda. Atrakcija za domaće i turiste započeta sinoć, nastavlja se večeras i sutra. Prije proglašenja Ružice 2009. djevojke će se još ogledati u poslovima domaćinstva i ugostiteljstva. A gdje je vino tu je uvijek i dobra fešta.

Pijete li rado vino?

  • Da
  • Ne
  • Samo u posebnim prilikama

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene