Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbogom nevolje

VIDEO: Bacite lošu karmu u WC

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nezadovoljni ste odnosom sa svojim partnerom, stanjem u gospodarstvu ili jednostavno imate loše navike? Sve je to, tvrde Japanci, loša karma. Od sada svoju karmu, ako niste njome zadovoljni, možete jednostavno baciti u WC.

Probleme možete zauvijek udaljiti od sebe. Dovoljno ih je samo ispisati na papir, ubaciti u WC školjku, te to sve učiniti u svetištu Mantokuji. 'Suočila sam se s prejedanjem. Debljam se i to nije zdravo. Od sad želim smršavjeti, ponovno izgledati dobro i brinuti se za zdravlje', rekla je Shizue Kurokawa, instruktorica ceremonije za čaj. 'Radim za jednu kompaniju i posao nam ne ide dobro. Štoviše, deflacija je problem cijelog Japana. Moja je molitva da nam krene na bolje', rekao je Kiyo Suzuki, zaposlenik u proizvodnji čelika.

Pročitajte i ovo Sergej Lavrov SERGEJ LAVROV VIDEO Ruski ministar vanjskih poslova šokirao se - švedskim WC-om: "Nemate pojma koliko je to nehumano" Ilustracija JAVNA NABAVA Ništa od pisoara od 3500 kuna i zahodskih četki od 700: Ministarstvo zdravstva poništilo natječaj, stiglo i objašnjenje

U ovom se WC svetištu, tvrde, mogu izliječiti bolesti, pobjeći od zla te si budućnost učiniti svjetlijom. Ipak, svetište s WC školjkama mnoge još uvijek zbunjuje. 'Kada je stvoren ovaj muzej, bilo je ljudi koji su stvarno dolazili i koristili toalet. Otkako sam stavio znak da wc-i služe isključivo za molitvu, takve se pogreške više ne događaju', kazao je Tadashi Takagi, direktor muzeja. Ako niste zadovoljni u braku i taj se problem može riješiti. Samo na papirić napišete da se želite riješiti lošeg partera.

'Muškarci najčešće izražavaju želju da se rastave od svojih supruga. Ja nemam takvu želju, jer kada bi me supruga ostavila tek tada bih bio u problemu', rekao je Masao Kobayashi, djelatnik komunalnog poduzeća. Božanstvo WC-a u Japanu se smatra duhovno vrijednim. Kada bi Japanci znali da naša metropola ima toalete vrijede milijune kuna, možda bi svoju karmu čistili u zagrebačkoj Dubravi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene