Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neprocjenjivo iskustvo

VIDEO Australski surferi u društvu divovskog kita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Južni glatki kit inače doseže veličinu od 14 do 18 metara, dok može težiti i do 80 tona,a česti su gosti u plitkom dijelu australske obale.

Na istočnoj obali Sidneya, nekoliko je surfera krenulo u pohod na valove, a ono što im je more donijelo bilo je neprocjenjivo iskustvo. Na svega nekoliko metara od njih zaplivao je, više od 50 tona težak te oko 15 metara dugi, Južni glatki kit koji i nije rijetkost u ovo doba godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija aviona kompanije LATAM Let iz noćne more VIDEO Najmanje 50 putnika ozlijeđeno tijekom avionskog leta: Jedna osoba u teškom stanju prevezena u bolnicu Ilustracija El Nino Gore kuće oko Melbournea, stradala je stoka, više od 2000 ljudi raseljeno, vlasti poručile: "Zabrinuti smo"

VIDEO Kit od 50 tona REPOM pomeo surfera!

No nisu se u istom trenutku na istom jestu sreli samo kit i surferi, već i kamera jedne lokalne televizije koja je na kraju snimila njihov susret

'Iskreno smatram da su ga pomalo i gnjavili, bili su tolko blizu životinji da se jadan nije znao kamo okrenuti da ih zaobiđe', rekao je novinar lokalne telavizije koja je slučajno snimila ovaj događaj.

Wayne Frankly, predsjednik surferskog kuba, upozorio je surfere kako su preblizu grdosije te da se što prije moraju maknuti. A kasnije je za medije kazao da je trebao reagirati jer se bojao da bi zbog straha kit mogao ozlijediti nekoga od njih.

Južni glatki kit doseže veličinu od 14 do 18 metara, dok može težiti i do 80 tona, a česti su gosti u plitkom dijelu australske obale.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene