Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Geni kameni

Albanac napravio bolid Formule težak 6 tona

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri brata iz Albanije, koji se bave klesarstvom, odlučili su svojim zanatom odati počast formuli 1 te su iz šest tona kamena, isklesali pravi, pravcati kameni bolid.

Njihov, prvobitno poklon bratiću, postao je prava senzacija diljem Albanije. 'Prvotna ideja bila je napraviti crveni Ferrari pa sam odabrao crveni kamen za to', rekao je za Reuters najmlađi od trojice braće, Alfred Gjini. 'Kad sam već gotovo bio pri kraju, vidio sam Michaela Schumachera u Mercedesovom bolidu pa sam odlučio preinačiti svoj bolid iz Ferrarija u Mercedes.

Pročitajte i ovo Albanski parlament - 2 Nije prvi put Kaos u parlamentu: Zastupnik zapalio dimnu bombu, bacao namještaj i papir Slika nije dostupna Otkrio ga policijski pas FOTO PAO NA GRANICI: Evo gdje je skrio drogu vrijednu 1,5 MILIJUNA KUNA

Alfred je objasnio kako je bolid težak šest tona isklesan iz kamenog bloka ukupne težine od 12 tona. Ideju mu je dala želja njegovog bratića da na svojoj benzinskoj stanici s trgovinom, u sklopu koje se nalazi i trgovina s rezervnim auto dijelovima, izloži nešto jedinstveno. Izrada kamenog bolida trajala je puna tri mjeseca, a Alfred je koristio ukupno tri različite vrste kamena, crveni za tijelo bolida, bijeli za ispušnik, retrovizore i crijevo za dovod goriva te tamno zeleni kamen za kotače. Kao poseban dodir, Alfred je napravio pomičan upravljač bolida, no sam bolid nije pomičan.

Njegovo remek-djelo novinari su otkrili sasvim slučajno, pokušavajući doći do obližnjeg sela na sjeveru Albanije, koje je zadesila poplava.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene