Obavijesti Video Pretražite Navigacija
5 misterioznih zvukova

VIDEO 5 misterioznih zvukova: Nitko ne zna odakle dopiru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslušajte neke od zvukova koji zbunjuju čak i znanstvenike.

Na YouTubeu je objavljen zanimljiv video koji je zapravo kompilacija misterioznih zvukova iz različitih dijelova svijeta. Video tako sadrži slavni "Bloop" koji je detektiran 1997. godine, piše Hufftington Post. Ovaj neobični zvuk niske frekvencije dopirao je ispod površine Tihog oceana i iako je nalikovao na glasanje živog bića, bio je nekoliko puta glasniji od najglasnije životinje ikad snimljene - plavog kita.

Na listi se našao i zvuk upravo od ove životinje. Često opisivan kao najusamljeniji kit na svijetu, glasa se na mnogo višoj frekvenciji od ostalih kitova.

U videu su i šumovi koji su se mogli čuti diljem svijeta i tako mučili 2% populacije do koje su dopirali. Osim ljudi, 'mučili' su i znanstvenike znanstvenike koji nisu mogli otkriti njegov uzrok.

VIDEO Poslušajte jeziv zvuk koji plaši građane New Yorka

Misterizoni zvukovi dopiru i s radijske postaje koju slušatelji od milja zovu "Buzzer" jer se po cijele dane emitira jednolični zvučni signal. Ponekad taj zvuk prekinu muški glasovi i prijenos na ruskom jeziku. Prava svrha ove radio stanice nikada nije potvrđena, napisao je autor ove neobične kompilacije.

Na području Indije, Japana i SAD-a mogu se čuti pucnjevi za koje nitko nije siguran otkuda dolaze, piše autor. Objašnjena variraju od meteorita do potresa i tajnih zrakoplova.

Iako postoje mnoge rasprave oko izvora samih zvukova, nitko sa sigurnošću ne može znati od koga ili čega zapravo dolaze.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene