Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ključ je u kretanju

Vaga ne laže, a znanost i potvrdila: BRAK DEBLJA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarci i žene u braku skloniji su debljanju od samaca, pokazuje istraživanje skupine znanstvenika čiji su rezultati objavljeni u časopisu Social Science & Medicine.

Analizirajući podatke o indeksu tjelesne težine 10.226 ispitanika iz Austrije, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Poljske, Rusije, Španjolske i Velike Britanije, oni su djelomično opovrgli tezu da bračni život blagotvorno djeluje na zdravlje, a potvrdili opće mnijenje da oženjeni lakše nabacuju kilograme.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

U skladu sa standardima Svjetske zdravstvene organizacije, indeks tjelesne težine koji se računa kao omjer kvadrata visine u metrima i težine u kilogramima, kod normalno uhranjenih treba biti između 18,5 i 25.

Stručnjak tvrdi: Dobro je biti gladan

Rezultati istraživanja pokazali su da je prosječni indeks kod muškaraca-samaca 25,7, a oženjenih 26,3. Kod žena, neudane imaju prosječni indeks 25,1, a udane 25,6.

Istraživači zaključuju da ljudi u braku jedu više, a manje se kreću od samaca i samica i da se to jasno vidi na njihovim vagama. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene