Obavijesti Video Pretražite Navigacija
‘Taj Mahal 21. stoljeća’

Uselio u najskuplju kuću na svijetu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indijski milijarder Mukesh Ambani ugostio je odabrane sretnike na rasipnoj zabavi koju je priredio kao ‘party useljenja’ u novu kuću, rezidenciju od 27 katova, za koju se vjeruje da je najskuplja kuća na svijetu.

Oko 80 uzvanika prisustvovalo je zabavi u Mumbaiju, prenosi Times of India. Ambani, kojeg se smatra najbogatijim Indijcem, prošlog je mjeseca uselio u novu kuću, zajedno sa ženom i troje djece. Neki procjenitelji kažu kako je kuća vrijedna oko 630 milijuna funti ili, preračunato, nevjerojatnih milijardu dolara!

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ugasili ga vatrogasci VIDEO Gorio krov nebodera: Vatrena proslava Nove godine u centru Zagreba, poznat uzrok požara Vojni neboder za smještaj vojnika - 4 Nastavak problema Ništa od vojnog nebodera ove jeseni: Kamere Nove TV snimile su pukotine na fasadi, MORH šuti o uzroku

>> Forbesov popis: Brojem bogataša (128) Kina sustiže SAD

>> Neudatim Indijkama zabranjeno korištenje mobitela

Ovaj neboder visok 174 metra, nalazi se u Mumbaiju i to odmah do gradskih sirotinjskih četvrti. Rečeno je kako između ostalog, sadrži kino dvorane, nekoliko bazena, te heliodrom. Građevina je nazvana ‘Antilia’, po mitskom atlantskom otoku. Lokalne novine prenose kako će kuća trebati čak 600 zaposlenika - posluge, domara, kuhara, i slično, te dodaju kako je prvi račun za struju, koji je plaćen za srpanj ove godine, iznosio nevjerojatnih 7 milijuna rupija, što je 98 tisuća eura!

Kuća je izazvala neke kontroverze, te je potaknula mnoge kampanje protiv sve većeg jaza koji se stvara između bogatih i siromašnih. Ta kuća za mnoge predstavlja vrhunac bahaćenja i razbacivanja novcem, onih rijetkih koji takav ‘luksuz’ u Indiji imaju. Inače, otprilike pola stanovništva ovog grada u kojem živi 18 milijuna ljudi, živi na rubu egzistencije, u sirotinjskim četvrtima.

Rival Versaillesu?

Među gostima na ovom velebnom primanju, našli su se i indijski romanopisac Shobhaa De, bollywoodske zvijezde Preity Zinta I Aamir Khan, te indijski milijarder Kumar Mangalam Birla.

‘Ovoj zgradi, koja je najveća, najsjajnija plesna dvorana u Indiji, palača Versaj može biti siromašni brat’, kazala je Shobhaa De. ‘Ima puno mramora, biserja, ima vrtova, bazena i Lotusovih jezera, prekrasan hram Krishni, ima umjetnosti, arhitekture, ogroman restoran, bazen… Taj Mahal je smatran jednim od svjetskih čuda, ali ovo je… sigurna sam da će biti jedno od čuda moderna Indije’, dodala je.

Prema Forbesu, ukupno bogatstvo 53- godišnjeg Mukesha Ambanija, procijenjeno je na nevjerojatnih 27 milijardi dolara, što ga čini jednim od najbogatijih ljudi svijeta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene