Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Igra od 3. godine

Upoznajte 8-godišnju Alexu, pokeraško čudo iz Teksasa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Alexa Fisher iz Texsasa izgleda kao i svaka druga 8-godišnjakinja, no ona ima vještine koje nisu baš uobičajene za djevojčice njezine dobi - ona je i više nego izvrsna pokerašica.

Alexa je toliko dobra pokerašica da s lakoćom pobjeđuje gotovo bilo koga. Kada je imala 3 godine u svijet pokera ju je 'uveo' njezin otac Justin. 35-godišnji zaljubljenik u tu kartašku igru kaže kako je Alexu počeo učiti poker jer je mislio kako će tako bolje svladati matematičke vještine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Tiger Woods pokera' Svjetski poznati kockar osvojio milijune, kasino ga optužuje za prevaru Slika nije dostupna Nijemac (22) na vrhu svijeta Mislio se vratiti školovanju da bi sada na pokeru osvojio 47 milijuna kuna

Napori su se isplatitli. Ne samo da je Alexa naučila brojeve i zbrajanje, već je toliko usavršila svoje vještine u pokeru da je već sa 4 godine igrala sa žetonima. Dok su druga djeca u svojim malenim ručicama jedva mogla i držati cijeli špil karata Alexa je već znala miješati i dijeliti, a usvojila je i osnove blefiranja. S 5 godina igrala je No-Limit Texas Holde’m poput profesionalca. Malo po malo, naučila je i druge igre poput Badugija, Double Flop Hold’ema i mnoge druge.

Alexa poker igra u dobrotvorne svrhe otkako je 2009. nastupila na prvom turniru. Nada se kako će jednog dana postati profesionalna pokerašica i biti inspiracija drugim ženama da također počnu igrati poker. Prošle je godine umjesto puta u Disneyland izabrala put u Las Vegas kako bi upoznala svog idola, profesionalnog igrača pokera Grega Raymera. Dao joj je autogram i napisao: 'Vidimo se 2024!'. Tada će naime, Alexa imati dovoljno godina da i sama legalno sudjeluje u turniru. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene