Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stvar funkcionira

Šamara ga svaki put kad se ulogira na Facebook!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad radite za računalom čitav dan, lako je odlutati ne samo mislima, nego i odsurfati posvuda po internetu, pogotovo na društvene mreže.

Kako bi povećao svoju produktivnost na poslu, Maneesh Sethi unajmio je, za osam dolara po satu s Craigliste, djevojku koja će mu opaliti šamar svaki put kad bi se ulogirao na Facebook. Pokazalo se kako je njegova metoda odvraćanja povećala njegovu produktivnost na poslu čak četiri puta.

Pročitajte i ovo Ilustracija nepravomoćno Službenica godinama nije dolazila na posao u ministarstvo, a uredno joj isplaćivali plaću: Sud joj naredio da vrati novac Ilustracija Ocjena zaposlenika Ovo su najbolji poslodavci u Hrvatskoj, jedna vrsta kompanija napravila je znatan skok na ljestvici

>> Jedna od stvari koje NIKADA ne smijete staviti na Facebook!

U svojem eksperimentu, Sethi je koristio aplikaciju RescueTime, koja mjeri koliko vremena provodi na pojedinim internetskim stranicama, a rezultat je pokazao kako je on na Facebooku i Redditu oko 29 sati tijekom tjedna, prenosi Business Insider.

Sethijeva prosječna produktivnost, nakon dolaska djevojke koja ga je šamarala tijekom eksperimenta, odmah je porasla za 98 posto. Kao razlog povećanja produktivnosti na svojem blogu nije naveo strah od šamara, već činjenicu da je netko bio pored njega i motivirao ga na rad te mu poslužio i kao kolega za razmjenu ideja.

'Otkrio sam kako govoreći naglas i pokušavajući objasniti svoj posao nekome, zapravo pomaže i meni u razumijevanju onog što pokušavam reći i napraviti. Čak i kad 'šamarateljica' nije znala o čemu se radi, postavljala bi mi pitanja i to bi mi pomoglo', rekao je Sethi.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene