Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedini slučaj na svijetu

Umjesto dlaka po tijelu joj rastu nokti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojka Shanya A. Isom iz SAD-a ima rijetko zdravstveno stanje koje uzrokuje rast noktiju umjesto dlaka.

Studentica prava, 28-godišnja Shanya A. Isom isprva je primijetila da nešto nije u redu 2009. godine, nakon što je doživjela napadaj astme koji su liječnici tretirali steroidima.

Pročitajte i ovo Mario Banožić KBC Osijek Bolnica se oglasila o Banožićevu zdravstvenom stanju: Ima jedna velika promjena Rajko Ostojić, KBC Zagreb - 2 trovanje gaziranim pićem Rajko Ostojić o zdravstvenom stanju pacijenata: "Kod barem tri postoji uzročno-posljedična veza između konzumiranja pića i ozljeda"

Kada je Isom imala alergičnu reakciju na lijek, pojavile su joj se kvržice na nogama te joj je koža počela tamniti, izvijestio je New York Daily.

Liječnici u Memphisu pokušali su brojne pristupe u liječenju, ali niti jedan nije bio uspješan. 'Testirali su me na sve i svi su rezultati bili negativni', rekla je Isom.

>> Djevojčici 60 posto tijela prekriva gusto 'krzno'

U kolovozu 2011. primljena je u bolnicu John Hopkins u Baltimoreu, gdje su liječnici ustanovili da joj folikule kose proizvode 12 puta više stanica kože kao stanica kose. To znači da njezine folikule umjesto kose proizvode nokte.

'Nisam mogla sjediti, nisam mogla hodati, a sada mogu hodati uz pomoć štapa, ali i sama', rekla je Isom nakon što je počela primati terapiju. Ona kaže da je jedina osoba na svijetu s takvim stanjem.
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene