Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zna znanje

Baš zapanjujuće: Uklanja košnice golim rukama kao da nema lakšeg posla

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uklanjanje košnica može biti izuzetno opasno postanu li pčele agresivne, no ovaj je čovjek tako mirno 'sredio' jednu da nam se na trenutak učinilo kao da je to najlakši posao na svijetu.

Gospodin Karthik iz Zapadnog Bengala u Indiji doista zna znanje. Riječ je profesionalnom 'šaptaču pčelama' kojem se mnogi obraćaju kada se ti vrijedni kukci nasele na nezgodno mjesto.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Josip Bazina, pčelar Manjak domaćeg meda Velike promjene uništavaju pčelarstvo: "Jedna grana dolazi svojem kraju"

Kvalitetu hrvatskog meda otkrilu su i izvan granica Lijepe naše

Naime, Karthik njihove nastambe uklanja na najmiroljubljiviji mogući način - golim rukama - uz pomoć samo malo dima koji služi tome da se pčele usredotoče na misao da im je dom ugrožen.

Riječ je o daleko boljem rješenju u odnosu na uporabu kemikalija (ili paleži) jer životi pčelica na taj način nisu ugroženi. "Samo" treba znati kako i na to se odvažiti. Nas bi, hvala na pitanju, ipak obuzeo strah.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene