Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne piše joj se dobro

Fotografija kojom je uznemirila sunarodnjake: "Bacite njezino tijelo psima"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojka je između ostalog uhićena jer je "otvoreno govorila o zabranjenim vezama s drugim muškarcima".

Mlada i očito smiona Saudijka koja se prije dvadesetak dana odvažila fotografirati nasred Rijada bez hidžaba i abaje je uhićena u ponedjeljak, potvrdio je policijski glasnogovornik Fawaz al-Maiman, koji je odbio potvrditi jesu li mediji došli do točne informacije kada su naveli da se djevojka zove Malak al-Shehri.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vlasnik ih je branio VIDEO Muškarac u dućanu izlio jogurt na dvije Iranke jer nisu nosile hidžab: Izdan je nalog, ali za njihovo uhićenje Prosvjed u Iranu Zakon desetljećima star Velika pobjeda žena u Iranu: Ukinuta je moralna policija, preispituje se i obaveza nošenja hidžaba

Kakva kazna čeka djevojku užasno je već i pomišljati, pogotovo nakon što su brojni tamošnji bijesni građani zatražili od vlasti da bude smaknuta.

"Ubijte je i nahranite pse njezinim tijelom", napisao je tako ispod fotografije jedan tamošnji korisnik Twittera, koji se nije mogao pomiriti s time da je usred Rijada djevojka šetala raspuštene kose, šarene odjeće i golih gležnjeva.

Naravno, djevojka je od pojedinih žena dobila i podršku, međutim pitanje je hoće li joj to išta značiti prilikom izricanja presude.

Uostalom, djevojka je ujedno uhićena i zbog toga što je, citiramo, "otvoreno govorila o zabranjenim vezama s drugim muškarcima", što je u Saudijskoj Arabiji, inače članici Vijeća za ljudska prava u Ujedinjenim narodima, također težak prijestup.

Pogledajte fotografiju koju je krajem studenog objavila na svom profilu @AngelQShe, čime je to tako silno uznemirila brojne sunarodnjake.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene