458600
458600
458600
458600
458600

U Termama Sveti Martin održana promocija trećeg izdanja kalendara ''Velike i male zvijezde''

  • , 28.11.2016., 10:35
  • Autor:
  • komentara

Na promociji kalendara i aukciji skupljeno je preko 35.000 kuna koje će otići u ruke anđela sa sindromom Down te za njihove osnovne potrebe koje im omogućavaju normalan život. Koliko su zaista posebni, govori i činjenica kako su u jednoj prostoriji uspjeli okupiti veliki broj poznatih nam lica.

 
 
 
 
Promocija kalendara ''Velike i male zvijezde'' - 6
Promocija kalendara ''Velike i male zvijezde'' - 6

U petak, 25. studenog 2016. s početkom u 19:30 u LifeClass Termama Sveti Martin, pod vodstvenom palice Renate Končić – Minee i Dalibora Petka započela je svečana promocija i aukcija trećeg po redu kalendara ''Velike i male zvijezde'' za pomoć djeci sa sindromom Down.

Koliko su najmiliji anđeli sa sindromom Down zaista posebni, govori i činjenica kako su u jednoj prostoriji uspjeli okupiti veliki broj poznatih nam lica, od međimurskog župana Matije Posavca, glumca Ivice Pucara, poznatog televizijskog voditelja Andrije Jarka, predstavnika poznatih međimurskih firmi, turističkih zajednica i općina te Ivana Dečaka i grupe Vatra koja je, zajedno s tri mlade Varaždinke vokalnog sastava Trio Decoro zabavljala sve okupljene svojim glazbenim hitovima.

Projekt je to koji su s Udrugom za sindrom Down Međimurske županije, prije pet godina pokrenuli volonteri i entuzijasti Tamara Peras i Vjeran Žganec Rogulja. Na ovogodišnjem zvjezdanom nebu Velikih i malih zvijezda, uz mališane sa sindromom Down zasjali su Ivica i Janica Kostelić, Ivan Dečak, Jelena Rozga, Andrija Jarak, Petar Grašo, Mirko Fodor i Andro Tomović, Ivica Pucar, Zijad Gračić, Katarina Baban i Matko Knešaurek, Tomislav Špiček, Branko Uvodić i Iva Šulentić. Snimanje je proteklo veselo i s puno emocija, jer ne zovemo bez veze djecu sa sindromom Down djecom Sunca, oni kud god idu obasjavaju.

Promocija kalendara Velike i male zvijezde - 7

''Međimurska županija se uvijek rado uključuje u humanitarne aktivnosti, međutim suradnja s ovom Udrugom na osobiti je način nama lijepa, ne samo zbog zajedništva nego i primjera kako može funkcionirati javni sektor kad govorimo o solidarnosti. Motivirani smo i činjenicom da djelatnici Hrvatske radiotelevizije koriste svoje slobodno vrijeme i energiju kako bi učinili onu najplemenitiju stvar, a to je da pomognu drugome'', rekao je u Termama Sveti Martin župan Matija Posavec.

Osobe s posebnim potrebama mogu nam svojim najiskrenijim veseljem i bezgraničnom ljubavlju osvijestiti osnovne vrijednosti života, samo im to trebamo dopustiti. Mi ''normalni'' stalno lutamo i tražimo tu sreću. Kad bismo samo znali koliko je malo potrebno i kako ju je lako pronaći! Postali smo prezahtjevni u stalnoj potrazi za nečim velikim. A sreća je u malim stvarima. I baš to nam jako lako mogu osvijestiti i pokazati te posebne osobe, ti posebni ljudi koji bi bili još i sretniji da ih ne sputavamo, ograničavamo i obilježavamo. Mi se trebamo promijeniti, mi njih moramo prihvatiti takve kakvi jesu jer na taj način obogatit ćemo vlastiti život, a njima omogućiti da budu sretni. Kvaliteta njihova življenja ovisi o svima nama.

Promocija kalendara Velike i male zvijezde - 3

Postupak prilagođavanja, prihvaćanja i življenja s hendikepom nije nimalo lak ni brz. Za to treba vremena, snage, volje, optimizma, ustrajnosti i vjere. Mi da naučimo cijeniti život, a oni da nauče nadrasti svoja ograničenja.

Na promociji kalendara i aukciji skupljeno je preko 35.000 kuna koje će otići u ruke najpotrebnijima – anđelima sa sindromom Down te za njihove osnovne potrebe koje im omogućuju normalan život.

 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se