Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uf, dobro je, nije tumor

U plućima mu – proklijao grašak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki liječnici, koji se u pregledavali pluća pacijenta oboljelog od emfizema, umjesto raka na koji su sumnjali, u plućnom krilu su pronašli – mladicu graška.

Ron Sveden iz Brewstera u Massachusettsu imao je sreću što je posljednjih mjeseci jače kašljao od biljke koja mu je klijala u plućnom krilu, a ne od raka na kojeg su sumnjali liječnici kad je zbog jakog kašlja i kolabiranja jednog plućnog krila primljen u bolnicu. Strastveni 75-godišnji pušač priznaje da je očekivao kako će mu liječnici priopćiti najgoru vijest – da više nema nade.

Pročitajte i ovo Laboratorij za sekvenciranje tumora - 3 Vrijedna investicija Ovakav laboratorij za liječenja raka uz Hrvatsku imaju još samo Njemačka i Švicarska Slika nije dostupna Najnovije istraživanje Evo kako vam frizer može spasiti život!

Liječnici su u početku bili zbunjeni kada su rendgen i drugi testovi bili negativni na rak. Nakon dva tjedna proučavanja, napokon je uzimanje uzorka tkiva pokazalo što je uzrok njegovih simptoma. Kirurškim putem je odstranjena biljka od četiri centimetra, a Sveden je nakon operacije prestao kašljati.

Liječnici vjeruju da je grašak ušao u dušnik tijekom nekog od Svedenovih obroka te da je dospjevši u pluća počeo klijati.

Sveden kaže da je nakon što su mu liječnici dali pravu dijagnozu bio 'oduševljen'. 'Trebalo mi je par minuta da mi vijest 'legne', a istovremeno mi je bilo smiješno' kaže. 'Smijuljio sam se nakon što sam shvatio da to nije rak. Za mene, moju ženu i obitelj to je bilo veliko olakšanje'.

Nekoliko dana nakon operacije, povukli su se svi simptomi, a Svedenu se vratio i tek. Bolničko osoblje je svoj smisao za humor dokazalo uvrštavanjem graška u jedan od njegovih prvih obroka.

'Smijao sam se', prizanje Sveden. 'A onda sam proždrao sve zelene kuglice!'
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene