Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Eksplozija prihoda

Znate li u kojoj se zemlji na dan otvori čak 14 kinodvorana?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otvaranje u prosjeku 14 novih kinodvorana svakog dana u protekloj godini u Kini rezultiralo je eksplozijom prihoda ostvarenog na kinoblagajnama na kojima je zabilježen porast prodaje ulaznica veći od 27 posto.

S prihodima od ulaznica koji su dosegli 21,8 milijardi juana (2,6 milijardi eura), Kina potvrđuje drugo mjesto na svijetu iza SAD-a, istaknuo je dnevnik China Daily citirajući državnu upravu za radio, kino i televiziju.

Pročitajte i ovo Davor Krešić Složeni odnosi Gledaju li u Neumu na otvaranje mosta ispod oka? "Nećemo izgubiti ni jednog gosta" Slika nije dostupna grade se pristupne ceste FOTO Ostalo je još oko pola godine do otvaranja Pelješkog mosta: Pogledajte kako trenutno izgleda gradilište

Taj se razvoj pripisuje prvenstveno pojavi brojnih novih kina u drugoj svjetskoj ekonomiji.

ANĐEO iznad kina u Coloradu?

Suprotno 2012., nacionalne produkcije ostvarile su većinu prihoda (57,8 posto) s obzirom da Kina štitu svoju filmsku industriju drakonski ograničavajući broj stranih filmova za prikazivanje na svojem teritoriju.

Sedma umjetnost u punom je procvatu u Kini i taj razvoj podržava brzi rast srednje klase koja voli izlaziti vikendom u multiplekse novih trgovačkih centara. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene