Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privlače turiste alkoholom

U Gruziji se gradi fontana iz koje će teći rakija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Gruziji se nadaju da će privući turiste izgradnjom fontane u Batumiju iz koje će jednom tjedno umjesto vode teći alkohol.

Fontana se gradi na vrhu novog tornja u Batumiju, crnomorskom turističkom središtu, a iz nje će teći gruzijska 'čača', rakija na bazi grožđa slična talijanskoj grapi, izjavio je gradonačelnik Robert Čkaidze na gruzijskoj televiziji.

'Jednom tjedno, od 10 do 15 minuta, čača će teći iz te fontane umjesto vode. Turisti će imati priliku probati to tradicionalno gruzijsko piće', kazao je.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vozio i službenog psa Pijani policajac izazvao prometnu nesreću: Pogledajte koliko je napuhao u rano jutro Vožnja u pijanom stanju autocesta A3 Vozač sa skoro tri promila vozio u suprotnom smjeru na autocesti!

>> Pogledajte iz čega teče šljivovica u Belgiji

Turizam je važan izvor prihoda u ovoj siromašnoj bivšoj sovjetskoj republici gdje vinogradarstvo predstavlja važnu industriju.

Novi toranj u Batumiju, u maurskom stilu i visine 25 metara, trebalo bi biti završen do kraja ljeta. U njemu će biti uredi i turistički informativni centar, javila je gruzijska televizija. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene