Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Miss snijega

U bikiniju na -20!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Rusiji snijeg i hladnoća nikome ne smetaju. Tamo vlada prava idila. Dok jedni izrađuju impresivne skulpture od snijega i leda, natjecateljice izbora za Miss snijega i na niskim temperaturama spremno su pozirale. I to odjevene samo u kupaće kostime.

Ni temperatura od minus 20 celzijevih stupnjeva nije spriječila natjecateljice na izboru za Miss snijega da hrabro poziraju u kupaćim kostimima. 'Ne znam cvokoću li mi zubi zato što sam nervozna ili zato što je hladno. Ali sviđa mi se, bilo je lijepo', rekla je jedna natjecateljica.

Pročitajte i ovo Polarna zima zahvatila je sjeverne države SAD-a (Foto: APTN) - 1 #staywarm Panika s druge strane Atlantika, redaju se ozbiljna upozorenja: "Postoji hladnoća, a postoji i HLADNOĆA" Slika nije dostupna Uvala Ivinj Tisno: Zbog hladnoće i jake bure zaledilo se more

Za titulu najljepše natjecalo se 20 kandidatkinja, no krunu Miss snijega mogla je ponijeti samo jedna. 'Kad sam došla, grlo me već malo boljelo, ali to me nije spriječilo da se natječem za titulu Miss snijega. To je velika titula i jako mi je važna', kaže pobjednica Vladislava Verner.

>> E to se zove zima: U Rusiji izmjereno -46 Celzijevih stupnjeva!

Pobjednica je osvojila i ugovor s modnom agencijom, a imat će čast predstavljati Rusiju na izboru za miss turizma, koji će se ove godine održati u Tajlandu.

A, nešto dalje, malo drugačije natjecanje. Vješti umjetnici iz SAD-a, Kine i Rusije stvorili su pravu ledenu bajku. 25 timova odmjerilo je snage na međunarodnom natjecanju u izradi skulptura od snijega i leda. Njihovi radovi ostavili su bez daha brojne posjetitelje.

Za stvaranje skulptura bilo im je potrebno 875 ledenih blokova. Umjetnici su na skulpturama radili nekoliko sati na dan na niskim temperaturama, a sva djela trebala su biti povezana s radovima poznatog ruskog umjetnika Vasilija Surikova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene