Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nadmašio i izvrsnog vođu

On je diktator koji svoj životopis piše Photoshopom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zaboravite Kim Jong Una i mršave pokušanje njegovog propagandnog aparata u Photoshop akrobacijama. Zaboravite i ruskog predsjednika Vladimira Putina i njegov mačizam te opću sveprisutnost zbog koje ga mnogi na Zapadu gledaju kao autokrata bez premca. Postoji još i veći.

U srcu pustinje Karakum i jednog od najslabije poznatih autokratskih režima na svijetu, nalazi se blago propagandnog materijala, a sve se to vrti oko Gurbangulija Berdijmuhamedova, predsjednika Turkmenistana.

Pročitajte i ovo Ilustracija optužen za zlouporabu novca Nećaku bivšeg predsjednika zaplijenjen nakit vrijedan 230 milijuna dolara Preminula 22-godišnjakinja Mahsa Amini Policija negira da ju je tukla Zemlju tresu prosvjedi zbog smrti 22-godišnjakinje: Uhitili je zbog krivo nošenog hijaba, brzo nakon uhićenja je pala u komu...

Kako piše portal littleatoms.com, čiji je dopisnik posjetio Turkmenistan, njegov lik i djelo nalazi se posvuda. Čak i u velebnom mramornom muzeju u Ashgabatu, glavnom gradu te zemlje. U priloženoj galeriji možete pogledati "autentične" fotografije Berdijmuhamedova u svim mogućim životnim situacijama. Isti portal fotografije je objavio uz naslov "Predsjednik Turkmenistana je pravi majstor Photoshopa", a vjerujemo da je razlog očit.

'TITANI' IZ SJEVERNE KOREJE U 'vještine' vojnika s ove snimke teško je i povjerovati

Prema izvješću Human Rights Watch skupine, Turkmenistan je jedna od najrepresivnijih zemlja svijeta. U toj zemlji svaka je neovisna kritika zabranjena, ograničenja za medijske i vjerske slobode su drakonska, a borci za ljudska prava i aktivisti su u neprestanoj opasnosti od kažnjavanja koje provodi vlast.

Gurbangulij Berdijmuhamedov izabran je za predsjednika 2007. godine i otad gradi, vrlo uspješno, svoj neuništivi kult ličnosti. Njegov prethodnik, Saparmurat Nijazov vladao je tom zemljom prije njega punu 21 godinu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene